Tilbake på hesteryggen etter en skade

Å drive med ridning er ikke bare trening for hesten, det er også god trening for den som rir. Når man rir så bruker man alle de store muskelgruppene i kroppen. Det er lårmuskulatur og kjernemuskulatur som blir brukt i ridning. Ridning krever derfor god kroppskontroll.

Om man har gjennomgått en skade så vil det være nødvendig å tenke gjennom hva slags opptrening som trengs for å gjennomføre en krevende aktivitet som ridning. Her har velg noe her nødvendig kunnskap og råd for at du skal kunne komme deg tilbake på hesteryggen etter en skade.

Koordinasjon, stabilitet og holdning

Å drive med ridesport krever at man har en fin og god holdning. I tillegg er det viktig med god koordinasjon og stabilitet. Det er også nødvendig for hesten sin velvære at man har god kroppsbevissthet. Hester er følsomme, og rytterens holdning vil påvirke hestens helse. Hvis man for eksempel sitter skjevt på hesteryggen, så vil hesten kunne påvirkes negativt av dette.

Etter en skade så kan det tenkes at man blir raskere sliten og man mister teknikken. Det er derfor viktig å avslutte ridningen når man kjenner at man er sliten for å unngå skader på seg selv og hesten.