Skadet under ridning?

Når du rir er det fort gjort å være uheldig og pådra seg en skade. Som regel er hesteridning noe av det fineste som finnes, men det er mye som kan gå galt. Hesten kan bli skremt av en råkjører eller en hund og kaste deg av. De fleste skadene som oppstår under hesteridning er vanligvis de som skjer under fall. Og har du først vært uheldig, er det lurt å forhøre deg med en fysioterapeut for å bygge opp skadene og få øvelser til å forebygge.

Hvilke skader er de vanligste under hesteridning

Vanlige skader blant ryttere er armbrudd, nakkeskader, håndskader, hjernerystelser og ryggsmerter. Disse skadene kan forebygges og skaderisikoen kan senkes betydelig med et treningsprogram som er spesielt tilpasset ryttere. Et slikt program kan en fysioterapeut hjelpe deg med. Denne spesialisten vil undersøke deg, for så å lage et spesifikt program tilpasset deg. Om du vil vite mer om hvordan dette fungerer, så sjekk inn her for mer informasjon.

Hvordan hjelper fysioterapeuten med ryggsmerter

Det viser ser at ryggsmerter er den største hindringen som en rytter kan oppleve. En muskelterapeut vil kunne å løse opp spenninger i ryggmuskulaturen. Det er også viktig å gjenvinne muskellengde, leddposisjon og fleksibilitet. Terapeuten vil antageligvis anbefale et treningsprogram for å styrke opp kjerne-muskulaturen og vise deg uttøyningsøvelser.